JCO & ASSOCIATES

Media About JCO Careers Contact
MANAGE DESIGN BUILD GREEN PROJECTS


Back to Portfolio PROJECT CORRIDORS LOBBIES AMENITIES BEFORE/AFTER

Majestic II

The Majestic II was developed by Conservatory Group in 2004, this high-rise Toronto condo sits near Yonge St & Ellerslie Ave, in North York's Willowdale East neighbourhood. The Majestic II is a 24 storey / 285 unit condominium building, located at 18 Parkview Ave. Over time, the Elevator Lobbies and Residential Corridors became somewhat dated and the overall colour scheme reflected the apparent need for refurbishment. The Residential Corridors, with the yellowish hue of the wall covering and the green tone of the trim and carpet, looked outdated. The Elevator Lobbies were in need of refurbishment as the carpet, wall covering and trim were based on a dated colour palette. With the highly competitive North York condominium market, the Majestic II condominium board provided JCO with a mandate to provide a well-needed refurbishment of the Elevator Lobbies and Residential Corridors.

The JCO design team conceived a fresh contemporary look-and-feel for the Majestic II Residential Corridors and Elevator Lobbies. The new design paradigm was based on a new elegant colour palette that emphasized the existing design elements while providing a more welcoming feel for the condominium residents.

The effective use of complementary colours, textures, carpeting and lighting brought about a new design paradigm while enhancing the aesthetic appeal of the Residential Corridors and Elevator Lobbies. For the Elevator Lobbies a fresh new look was achieved by new wall coverings and the application of complementary colour accents to mouldings, lighting and tiling. The carpet was removed and the Elevator Lobby floors were appointed with intriguing tile inlay areas. The elevator walls received an interesting dark colour accent that provided the Elevator Lobby area with a contemporary two-tone appeal.

For the Residential Corridors JCO installed new carpet, replaced the ceiling panels, painted the moulding trim and applied new wall coverings to attain a handsome monochromatic look. The suite doors received new applications of wood stain. New overhead lighting accentuated the new design and added to the new sensibilities of the Residential Corridors.

Click on slides for further details.