JCO & ASSOCIATES

Media About JCO Careers Contact
MANAGE DESIGN BUILD GREEN PROJECTS


Back to Portfolio PROJECT CORRIDORS LOBBIES AMENITIES BEFORE/AFTER

Crystal Towers & Encore At Crystal

Located at Bathurst St. and Lawrence Ave in Toronto, the Crystal Towers & Encore At Crystal condominiums received a striking Main Lobby makeover. Over time, the Main Lobby area became somewhat dated and the overall colour scheme reflected the apparent need for refurbishment. The JCO design team conceived a fresh contemporary look-and-feel for the Main Lobby area. This space was transformed by a new elegant colour palette that emphasized the design elements of the Lobby while providing a more welcoming space for the condominium residents and their guests.

The effective use of complementary colours, textures, window treatments and lighting brought about a new design paradigm while creating new usable space for lounging and enhancing the aesthetic appeal of the Main Lobby. The prominent concierge desk, which is the focal point of the space, was dramatically transformed by the application of a deep rich stain. A more contemporary colour scheme was chosen to compliment the new dramatic wood tones.

A fresh new look was achieved by new wall coverings and the application of complementary colour accents to mouldings, mirrors, railings, and entranceways. The inlaid carpet was removed and the lovely Main Lobby floor was appointed with intriguing tile inlay areas. The coffered ceiling was updated with new moulding and colour accents. The new ceiling detail, adorned with a stylish new hanging light fixture, delivers a delightful eye-catching floor-to-ceiling appeal.

New wall sconce lighting and tasteful window treatments add to the new sensibilities of the space. The Main Lobby was completed with the addition of new furniture for lounging and added sophistication for the overall decor.

Click on slides for further details.